• Главная
  • Услуги
  • Цены
  • Фото
  • Видео
  • О компании
  • Контакты
  • Новости
  • Суббота 2024-04-20 03:14



    Поиск
    Календарь
    «  Июнь 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930
    Архив записей
    Наш опрос
    Вы знаете зачем нужен пенополиуретан ?
    Всего ответов: 119
    Полезное

    ППУ ПРОФИТ

    Кнопка сайта

    Пенополиуретан, ППУ Профит




    Поддержка сайта

    Компьютерная помощь - Мельников
    Комментарии
    Главная » 2018 » Июнь » 27 » Історія виникнення пінополіуретанів
    05:05
    Історія виникнення пінополіуретанів

    Історія виникнення пінополіуретанів

    Історія виникнення пінополіуретанів (ППУ) - крок за кроком в наш час ...

      Хоча напилювальна поліуретанова ізоляція, в тому вигляді, як ми її знаємо сьогодні, з'явилася в 1980-х роках, пінополіуретан насправді має коріння в кілька десятиліть в минуле, починаючи з розвитку поліуретану в 1940-х роках Отто Байєром.

    Хто був першим?

    Отто Байер, хімік-промисловець, фактично почав працювати з поліуретаном в Німеччині в кінці 1930-х років. У 1937 році він запатентував реакцію спінювання та полімеразації пінополіуретану як такого. Ця технологія була доведена в США на початку 1940-х років Девідом Інонія, президентом компанії Mobay, створеної в результаті партнерства двох гігантів хімічної промисловості, Monsanto і Bayer Corporation. Хоча Отто Байер працював Bayer Corporation, він не був пов'язаний з сім'єю-засновником компанії.

    Протягом 1940-х років, поліуретанові полімери використовувалися в основному в військових і авіаційних галузях. Під час Другої світової війни застосування цих високоякісних пластикових полімерів було направлено на виробництво бойових машин.

    До 1950-х років пінополіуретан не використовувалася для ізоляції будинків. Винахід "Blendometer" дозволило істотно розширити поліуретанове застосування в галузі будівельної ізоляції. «Blendometer» був першою машиною, здатна змішати компоненти для створення пінополіуретану, вона була створена Уолтером Боманн в 1953 році.

    «Blendometer» дозволив змішувати хімічні речовини, щоб створювати те, що Бома називав «пластичний каучук» або «розширюється піна». Рідина при нанесенні цього пластика розширювалася в густу піну і, в кінцевому підсумку, тверділа при висиханні.

    Нанесення за допомогою «Blendometer» Бома було ще частково ручним процесом, який задіяв людей, нахиляється вхідні лотки з хімічними речовинами для змішування піни. У той час як його машина допускала застосування поліуретану в будівельній ізоляції, а також в інших пов'язаних галузях, ця технологія все ще перебувала в зародку.

    Поліуретанові полімери були задіяні в різних областях протягом наступних десятиліть, особливо вони були затребувані в зв'язку з неймовірним прогресом, досягнутим в автомобільній промисловості, зокрема. Тим не менш, це було ще за два десятиліття до того, як піна стала широко використовуватися в процесах теплоізоляції будівель.

    Як народилася установка для напилення пінополіуретану

    На основі винаходу Бома Фредом Гусмером в 1963 році вперше була сконструйована розпилювальна машина. У 1960-і і 1970-і роки технології напилення пінополіуретану стали набагато доступнішими.

    У 1970-ті роки зародилася ідея "суперізоляціі" будівлі. Багато в чому це було обумовлено енергетичною кризою 1970-х років, домобудівники і домовласники в той час активно шукали шляхи поліпшення енергоефективності будинків.

    Криза підстьобував успіхи в розвитку технологій, які заклали основу для сучасних установок для напилення ППУ. Це була розробка передового розпилювача, що дозволило наносити теплоізоляцію в важкодоступних місцях.

    Сопло розпилення дозволило розділяти суміш компонентів до безпосереднього моменту перед нанесенням. Суміш напилітельной системи складається з декількох ключових компонентів, але ключовий момент процесу - це хімічне розширення, який відповідає за характер піноутворення.

    Таке сопло дозволяє доставити компоненти через окремі шланги і змішувати всього кілька секунд, перш, ніж бути розпорошеними. Система розпорошується як рідина, але швидко розширюється до спіненого речовини, а потім висихає, перетворюючись в пластик після затвердіння.

    ППУ в будівництві

    У 1980-ті роки і на початку 1990-х років маркетингові схеми різних компаній посприяли популяризації використання пінополіуретану в якості ізоляції. Новий продукт буквально підірвав ринок.

    Незважаючи на численні суперечки в рамках галузі, стандарти R-значень (R-value), що використовуються в якості запобіжного визначення ефективності використання енергії, стали об'єктивним показником ізоляторів. R - значення чітко визначає закриту піну як найбільш кращий вибір з позиції енергоефективності.

    Закритопористий напилюваний пінополіуретан був доданий в список будівельних рішень для зміцнення будинків в зонах підвищеної стихійної і сейсмічної активності. Сучасний жорсткий пінополіуретан є реактопластічним матеріалом, тобто його проблематично розплавити (на відміну широко застосовується в будівництві полістиролу), також закритопористий ППУ стійкий до різних розчинників і багатьох хімічних речовин. Відмінні механічні властивості, хороша стійкість до впливу високих температур, наівисочайшая теплоизолирующая здатність сприяють відкриттю великої кількості можливостей для застосування пінополіуретану в сучасному будівництві.

    Хронологія розвитку застосування поліуретанів.

        
    1937 рік - Доктор Отто Байєр (Otto Bayer) займається першими дослідженнями початкової хімії поліуретанів. I.G. Farben (Bayer) патентує процес синтезу поліуретану.
        
    1940 рік - Жорсткий пінополіуретан вперше був застосований в літакобудуванні для внутрішніх робіт.
        
    1941 рік - ППУ вперше був використаний в якості клейового шару між гумою, металом і склом.
        
    1948 рік - Перше застосування пінополіуретану в якості ізолятора - пивні бочки.
        
    1949 рік - Отримання вулканізованого поліуретанового каучуку.
        
    1953 - Початок використання поліуретану в текстильній промисловості: виготовлення взуттєвих підошов і штучної шкіри
        
    1954 рік - Застосування пінополіуретану в подушках і валиках.
        
    1958 рік - Перше отримання волокна спандекс (основа отримання таких тканин, як лайкра, вайрін)
        
    1960 рік - Сталеві будівельні сендвіч-панелі.
        
    1966 рік - Застосування в автомобілях для виготовлення штучної шкіри для підлокітників і автомобільного текстилю.
        
    1969 рік - Виготовлення автомобільного бампера
        
    1970 рік - Розвиток ортопедичного і медичного застосування поліуретану. Декоративне дерево.
        
    1979 рік - напилювальні утеплювач в будівництві.
        
    1981 року - Виготовлення дощок для серфінгу з поліуретану.
        
    1985 рік - Теплопоглинаюча піна для забезпечення безпеки перевезень пасажирів транспорту.
        
    1993 рік - Виготовлення тонкостінних медичних трубок, в тому числі катетерів.
        
    1995 рік - Застосування у виробництві велосипедних шин.
        
    2001 рік - Початок виготовлення автомобільних шин на основі поліуретану.

                                       

    Джерело: http://www.ppu.ru/biblioteka/vse-o-penopoliuretane/istoriya-vozniknoveniya-penopoliuretanov/

    Теги: Історія виникнення пінополіуретанів, пінополіуретан, пенополиуретан напыляемый, ППУ, утеплення пінополіуретаном, пенополиуретан, піна
    ComForm">
    avatar

    Пенополиуретан, ППУ Профит(050) 356-81-58, (067) 630-55-21, (063) 336-75-94
    www.ppu-profit.com © 2000-2024
    Яндекс.Метрика Простое создание сайтов и интернет магазинов